70 ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ

Το Serifos Palace σας παρουσιάζει τις κυριότερες αυτών

Λιγα λόγια για τις παραλίες μας

Η μεγαλύτερη και μοναδική οργανωμένη από τις παραλίες της Σερίφου. Βρίσκεται στην νοτιοανατολική Σέριφο, δίπλα στον οικισμό Λιβάδι. Πρόκειται για μια παραλία με άμμο και καθαρά νερά, και είναι κοσμοπολίτικη παρόλο που δεν είναι η ομορφότερη από τις παραλίεςτου νησιού. Προσφέρει εύκολη πρόσβαση μέσω του δρόμου, αρμυρίκια, ταβέρνες, λίγες ομπρέλες και θαλάσσια σπορ.

Πολυσύχναστη παραλία λίγο πιο νότια από το Λιβάδι που προτιμούν οι οικογένειες. Διαθέτει όμορφη χρυσή άμμο και αρμυρίκια. Η παραλία είναι μικρή αλλά είναι εύκολα προσβάσιμη και τριγύρω υπάρχουν αμέτρητα καταστήματα, εστιατόρια και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Αυτή η μικρή αμμουδιά βρίσκεται στην νότια Σέριφο και προσφέρεται για απομόνωση. Διαθέτει γαλαζοπράσινα νερά και πλατιά βράχια, αλλά καθόλου σκιά. Αφήνετε το αυτοκίνητο στο τέλος του χωματόδρομου και περπατάτε για περίπου 15 λεπτά, περνώντας και από το όμορφο εκκλησάκι του Σωτήρα.

Από τις σχετικά μικρές παραλίες που βρίσκεται σε ένα όμορφο τοπίο, λίγο πιο νότια από την παραλία του Αγίου Σώστη. Διαθέτει άμμο με βότσαλο, υπέροχα κρυστάλλινα νερά και όμορφο βυθό, αλλά καθόλου φυσική σκιά και για αυτό θα χρειαστείτε ομπρέλα. Για να φτάσετε στην παραλία θα ακολουθήσετε για περίπου 20 λεπτά το μονοπάτι από το τέλος του χωματόδρομου.

Πρόκειται για μια φαρδιά λωρίδα παχιάς άμμου που βρέχεται από την θάλασσα και από τις δυο μεριές, σχηματίζοντας έτσι δύο παραλίες, καθώς αυτή είναι που ενώνει την ομώνυμη χερσόνησο με την υπόλοιπη Σέριφο. Η παραλία είναι προστατευμένη από τους ανέμους ενώ διαθέτει όμορφο βυθό και μερικά αρμυρίκια για σκιά. Το εκκλησάκι του Αγίου Σώστη βρίσκεται στην άκρη της παραλίας. Αφήνετε το αμάξι σας στο τέρμα του δρόμου και περπατάτε λίγα λεπτά για να φτάσετε στην όμορφη παραλία.

Πολυσύχναστη παραλία από τις ανατολικές παραλίες της Σερίφου που έχει λάβει και βραβείο ως η καλύτερη παραλία της Ευρώπης για το 2003 από την εφημερίδα Sunday Times. Η παραλία διαθέτει υπέροχη χρυσή άμμο, μερικά δέντρα, αβαθή νερά (ιδανικά για οικογένειες με παιδιά) και χώρο για πάρκινγκ. Θα φτάσετε στην παραλία από έναν σύντομο χωματόδρομο που ξεκινάει από τον κεντρικό δρόμο.

Παραλία με άμμο και μερικά μεγάλα βότσαλα που βρίσκεται στα ανατολικά, λίγο πιο βόρεια από την Ψιλή Άμμο. Η πρόσβαση μέσω του δρόμου είναι εύκολη ενώ υπάρχουν και μερικά αρμυρίκια για σκιά. Λίγα μέτρα πριν την παραλία βρίσκεται το γραφικό ομώνυμο εκκλησάκι που χτίστηκε το 1871.
Πλατύς Γιαλός: Αυτή η παραλία βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Σερίφου, κοντά στην Μονή Ταξιαρχών. Διαθέτει άμμο με βότσαλο, καταγάλανα νερά και βρίσκεται σε έναν κλειστό κόλπο. Για να την φτάσετε θα πρέπει να κατηφορήσετε έναν κακής ποιότητας τσιμεντόδρομο.

Είναι μια από τις πιο μεγάλες παραλίες στην Σέριφο και διαθέτει άμμο με λίγο ψιλό βότσαλο, όμορφα γαλαζοπράσινα νερά, ρηχό βυθό, λίγα αρμυρίκια για ίσκιο και μια ταβέρνα. Βρίσκεται στα βόρεια με βορινό προσανατολισμό με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένη στους ανέμους. Η πρόσβαση είναι εύκολη μέσω ενός βατού και σύντομου χωματόδρομου.

Μια από τις παραλίες που προσφέρονται για ησυχία, λίγο νότια από τα Λιβαδάκια. Διαθέτει υπέροχα νερά άμμο με ψιλό βότσαλο και μερικά αρμυρίκια, ενώ θα δείτε και μερικά επίπεδα βράχια. Η πρόσβαση είναι δύσκολη λόγω ενός κακού χωματόδρομου.

Τα ρηχά και ήσυχα νερά την κάνουν ιδανική παραλία για οικογένειες με μικρά παιδιά. Η μικρή παραλία διαθέτει άμμο, μερικά αλμυρίκια, δύο ταβέρνες ακριβώς δίπλα στην θάλασσα, εύκολη πρόσβαση και κυρίως ησυχία, αφού το σημείο δεν αποτελεί πέρασμα για τα αυτοκίνητα. Βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Σερίφου, στο ομώνυμο οικισμό.

Παραλία με έντονη φυσική ομορφιά αλλά σε απομονωμένο σημείο, λόγω της δύσκολη πρόσβασης. Διαθέτει άμμο με λίγο ψιλό βότσαλο, αρμυρίκια και ήρεμα καθαρά νερά ενώ βρίσκεται στα νότια, κοντά στην Σπηλιά του Κύκλωπα. Θα χρειαστεί να περπατήσετε αρκετά για να την φτάσετε αλλά μπορείτε να πάτε πιο εύκολα με βαρκάκι.

Αρκετά μεγάλη παραλία στα νοτιοδυτικά με άμμο και βότσαλο. Δεν είναι από τις ομορφότερες παραλίες που έχει η Σέριφος και για αυτό δεν μαζεύει πολύ κόσμο, αλλά έχει καθαρά νερά. Διαθέτει αρκετά αρμυρίκια και ταβέρνα, ενώ στην άκρη της βρίσκεται ένα κατάλευκο εκκλησάκι. Η πρόσβαση είναι εύκολη από τον κεντρικό δρόμο ενώ υπάρχει και άπλετος χώρος για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας.

Μεγάλη παραλία στα νότια, κοντά στην Βάγια, με χρυσή άμμο και λίγο ψιλό βότσαλο. Διαθέτει ρηχά νερά, μερικά αρμυρίκια και εύκολη πρόσβαση από τον δρόμο. Υπάρχει και ένα ταβερνάκι στην άκρη της παραλίες.

Στην νότια Σέριφο βρίσκεται αυτή η απάνεμη παραλία που έχει άμμο και ψιλό βοτσαλάκι. Πρόκειται για μια ήσυχη παραλία με καθαρά καταγάλανα νερά αλλά θα περπατήσετε μερικά λεπτά από τον κεντρικό δρόμο για να την φτάσετε. Η παραλία δεν διαθέτει φυσική σκιά, επομένως φροντίστε να μην ξεχάσετε την ομπρέλα σας.

TOP